keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Onni on ylettyä ovenkahvaan.

Kyseinen lause on Charles M. Schulz:n kirjasta Onni on lämmin koiranpentu. Löysin kyseisen kirjan joskus lapsena kotoa kirjahyllystä ja ihastuin heti. Ihmekkös tuo, sillä sivut ovat täynnä etupäässä värikkäitä kuvia Tenavista ja Snoopy on ihan lemppari. Myöhemmin jemmasin kirjan itselleni ja nykyisin majailee omassa hyllyssä. Kiinnostaisi tietää, mistä kirja on alkujaan ilmestynyt, sillä vanhemmistani kumpikaan ei ole kirjaihmisiä enkä osaa kuvitella, että heistä kumpikaan olisi tuota ostanut.

Photobucket

Tuo kirja pitäisi ottaa aina esiin, kun päivät meinaa mössööntyä samaan harmaaseen apatiaan. Lähinnä muistuttamaan, että elämässä monesti parasta on ne pienet, hyvin arkiset asit ja vaikkei niistä saatu mielihyvä kestäisikään kuin pienen hetken, niin jos päivän päätteeksi kerää kaikki yhteen voidaan olla hyvinkin lähellä tyytyväisyyttä. Toki se "peruspessimisti ei ikinä pety"- asenne on turvallisin, mutta siten jää myös helpoiten havainnoimatta se kulman takana piileksivä hyvä.

Joskus yritin listata iltaisin aina viisi asiaa, joista oli tullut hyvä mieli sen päivän aikana ja kyllä niitä useimmiten oli kaikesta huolimatta vähintään se viisi. Tunneroina ja muu ikävä saa vain liian helposti kompuroimaan, ettei vain jaksa keskittyä mihinkään muuhun.

Tässä viisi asiaa, jotka ovat tehneet tästä päivästä hyvän:

1. Jaksoin tehdä aamulla pilatestreenin, vaikkei olisi yhtään huvittanut. Urheilu ja minä ei vaan olla ikinä sovittu yhteen, enkä oikein tiedä mistä nyt riivaa, sillä jaksanut tehdä jo kaksi viikkoa putkeen kyseistä treeni. (Okei viime viikolla tuli kolmen päivän tauko, mutta syntymäpäivänä saa luistaa kaikesta mikä ei huvita, Manicsien keikka ja uneton yö vei aika hyvin voimat.) Kai jonkinlainen ahaa- elämys siitä, että jos oppisi jonkinlaista kehonhallintaa, niin parantaisi varmasti omassa kehossa olemistakin.

2. Tein Raisan uusimmasta kirjasta (Puputytön juhlakirja - Raisa Kettunen) ruokaa, josta tuli superhyvää eikä tarvinnut yhtään harmitella, että ainekset maksoi ihan liikaa rahatilanteeni huomioiden. Todistetusti ei ole luottomimmi vaan vegaanisten leivosten suhteen!

3. Swans



4. Sain lemppariserkun kylään loppuviikoksi!

5. Yhen supermimmin kanssa pääsen tänään vihdoinkin hippaamaan, sillä jäänyt yritykseksi viimeiset pari viikkoa, kun flunssapöpö pitänyt seuralaisen tiiviisti sisällä.

Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti