sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kuihtuu kesäinen maa

Huomenna kesä virallisesti loppuu ja hampuusielämä siinä samassa, kun koulu kutsuu. Huomisesta alkaen voi taas opetella syömään kunnolla, lopettaa tupakan polttamisen ja elämään muutenkin nätisti. Ajattelin, että voisi kuitenkin ensin käydä mennyttä kesää vähän läpi lähinnä kuvien muodossa. Tosin kuvakansioita selattuani ei hirveästi voi hurrata. Huomaan edelleen ujoilevani mitä kameran käyttämiseen tulee ja siksi liian usein jää vain laukkuun, vaikka ikuistamisen arvoista olisikin ympärillä. Jotain sentään jäi käteen.

Photobucket
(Siskotapaaminen Raulan kanssa Helsingissä kesäkuun ensimmäisenä.)

Photobucket
(Sattui satamaan vielä vettä, niin koko Helsinki oli kuin Broder danielin Cruel town ja törmättiin vielä Berggreniin, niin tottakai piti ottaa asiaan kuuluvia kuvia.)

Photobucket
(Kerran loin uraa rockkuvaajana miltei henkeni uhalla, sillä keskeltä autotietä nämä hommat on parhain hoitaa, mutta reunalla eläminen onkin tässä tapauksessa juuri se juttu. Kannattaa vilkaista: Loistava polku & UltraNoir )

Photobucket
(Kesäni keskeisimpiä juttuja, miten pyykkituvan katolla oli lokin pesä. Näkyvyys katolle on täydellinen ikkunastani, niin kuin olisi ollut Avara luonto livenä. Siinä kohtaa, kun poikaset alkoivat opetella lentämään, niin ikkunan äärestä ei meinannut malttaa poistua ollenkaan. Kyllä niihin vieläkin törmäilee tuossa, kun pihalla taapertavat.)

Photobucket
(Postipoika muisti.)

Photobucket
(Vietin kaupunkijuhannusta ja huolehdin Maijan lainakissoista. Tiikeri tuimana odottamassa ruokakupille pääsyä.)

Photobucket
(Lusinaa taas kiinnosti enemmän allekirjoittaneen kengännauhat.)

Photobucket
(Juhannuksena sain myös parhaimman serkun kylään ja seurakseni hippaamaan Klubille. Muuten taidettiin lähinnä meillä pelata Yatzia, Kimbleä ja syödä karkkia eli just siistiä.)

Photobucket
(Elämäni pähkinänkuoressa. Mutta hei ompa alkaneet lihakset näkyä tämän kesän jäljiltä, että ei ihan pieleen. Ei tosin ole kuvassa näkyvän dvd:n ansiota.)

Photobucket
(Maijan päivänä leivottiin (tai no mie lähinnä tarkkailin ja söin lakuja) parasta kakkua! Kuvassa Maija vatkaa kookoskermaa.)

Photobucket
(Tsädäm!)

Photobucket
(Syntymäpäiväni aattona/4.päivä heinäkuuta sisareni tarjosi lasillisen sangriaa Suvi- nimisellä laivalle. Oli muuten parhain syntymäpäivä vuosiin. Ei tarvinnut edes itkeä, mitä nyt miltei liikutuksesta, kun Maisa oli leipomut minulle kakun ja telkkarista tuli juuri silloin Broder Daniel Forever- dokumentti(!!) , jota en ollut aiemmin edes nähnyt.)

Photobucket
(Em. sisar. Ei ole muuten yhtään pieli. Aina tekee mieli sanoa kaikille, että ei miusta tarvii tykätä, mutta tykätkää miun siskosta, se on hyvä tyyppi!)

Photobucket
(Aamukahvi ennen laivaan tai pikemminkin veneeseen nousua.)

Photobucket

Photobucket
(Seuraneitini Maisa Tallinnassa.)

Photobucket

Photobucket

Photobucket
(Odottavan aika on pitkä. Kerrataanpa: Aamulla herätys oli noin kello puoli seitsemän, Tallinnaan saavuttiin siinä kahdentoista aikaan, tapahtuma-alueen portit aukesivat viideltä ja Manicsit aloittivat n. 23:00. Tämä kuva on otettu alueen ulkopuolelta, kun lepäilimme vielä vähän.)

Photobucket
(On vain niin Nicky Wiren syytä ettei näistä kuvista saa selvää.)

Photobucket
(JD Bradfield)

Photobucket
(Katutaidetta Tallinnan yössä, sillä pitihän sitä jotenkin itsensä hereillä pitää. Ei _ikinä_ enää_ !)

Photobucket
(Kerran ulkoilutettiin vessapaperia Näsinpuistossa)

Photobucket
(ja leikittiin intektuelliketkuelleja.)

Photobucket
(Tämän merkinnäin Taide- osio.)

Photobucket
(Joskus heinäkuun puolivälissä oli Vili hoidossa ja käytiin Tallipihalla katsomassa heppoja.)

Photobucket
(21.7 Anna ja Jemo sanoivat "Tahdon" Sumiaisten kirkossa. Parhaillaan kuoro lauloi All you need is love:a.)

Photobucket
(Häiden jälkeen toipumassa (ensimmäistä kertaa) mökillä Konnevedellä.)

Photobucket

Photobucket

Photobucket
(Mökilläkin on oltava oma kuppi. Vakaasti olin ajatellut mennä menneiden vuosien traumoista huolimatta poimimaan mustikoita nyt kesällä edes sen verran, että olisin voinut kokeilla yhtä hillo-ohjetta, mutta taisi jäädä hillonteko toiseen vuoteen.)

Photobucket
(Oltiin Maijan kanssa valtaamassa katua heinäkuun lopulla.)

Photobucket
(Salakuvasin hampuusikoiraa.)

Photobucket
(Välillä piti tehdä retki kauppaan, että saatiin syötävää ja olipahan tuskaista yrittää löytää jotain, mitä olisi voinut syödä, kun molemmilla oli sokerilakko. Tässä oli lopputulos ja sovittiin hyvin sinne kaljottelevien punkkien sekaan.)

Photobucket
(Maisa ehti asua tykönäni/Tampereella viikon ennen kuin sai tiedon opiskelupaikasta Irlannissa. Käytiin Gopalissa juhlistamassa. Voi luoja!!)

Photobucket
(Illalla vielä kesän viimeiset pussi"kaljat" ennen Mallashoviin siirtymistä.)

Selailin kalenteria viimeisen kolmen kuukauden ajalta, niin aika paljon on tullut hippailtua, katsottua elokuvia niin yksin kuin seurassakin, käytyä retkellä pariin kertaan ja luettua kirjoja. Sinäänsä varmasti merkittävin muutos tavanomaiseen on ollut se, että onnistunut pitämään kiinni tuosta treenaamisesta (tai jumppaamisesta, mutta tuo sanana mieleen vaan keski-ikäisiä naisia hyppimässä, niin treenaaminen kuulostaa paljon reippaammalta), vaikka nyt viime päivinä onkin lipsunut. Lähinnä miettien siitä näkökulmasta, että minä olen kuitenkin se, joka ei ole ikinä harrastanut mitään urheilua, niin tuo on vaan ollut tosi hyvin ja nyt täytyy yrittää petrata taas silläkin saralla, kun alan muutenkin kunnolliseksi.

Jos lapsuuden kesiä ei lasketa, niin ollut vuodenaikana aina haastava. Tämäkin kesä ollut paikoin erittäin raskas, mutta siitäkin huolimatta näin jälkeenpäin katsottuna kokonaisuutena ollut parempi kuin vuosiin. Paljosta voi kiittää Maijaa, Maisaa ja yksin Tamperettakin. Puolessa vuodessa onnistunut tekemään tästä enemmän kodin kuin mistään ja miten oli kiva joskus tajuta, että vaikka asiat menisikin mönkään, niin tämä kaupunki pitää aika varmasti minusta huolta.

Aloin yksi päivä tehdä syksyistä soittolistaa Spotifyihin, johon yritin kasata pelkästään instrumentaalisia kappaleita, mutta aika pian tuli sellainen "Äh, en jaksa tämmöstä, mie tahon kuunnella Curea!". Tässäpä jotain: It looks like the summer is over

Päivä mennyt hirveän vikkelästi, vaikka samalla aamusta tuntuu olevan ikuisuus. Aamupäivällä tuli käytyä ensimmäistä kertaa Keskustorilla järjestettävällä peräkonttikirpparilla. Ihmisiä oli niin paljon, että meinasi iskeä hengenahdistus aina jumittuessa pahimpaan sumaan, mutta siitäkin selvittiin. Ei silleen yllätä, että mukaan lähti sekä muutama panda, että levy.

Photobucket
(Pelastin myös tämän. Snoopy nyt vaan ei mene pieleen.)

Photobucket
(Loppukevennys)

5 kommenttia:

  1. oot sulonen ja tää blogi on aivan ihana.

    VastaaPoista
  2. Hauska postaus, sitä vaivuin itsekin muistelemaan tietyllä haikeudella omia erityisen hyvin mieleen jääneitä kesämenoja. Niin ja myöhäiset synttärionnittelut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplakiitos.:) Etenkin kuvien kautta asiat jää paremmin mieleen ja pitäisikin yrittää muistaa kuvata enemmän.

      Poista
  3. Jospa syksystä tulisi kesääkin parempi.

    VastaaPoista